Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze’de ‘Katar’a teşekkür’ mitingi

Gazze’de Doha yönetiminin ‘maddi ve manevi yardımlardan ötürü’ ‘Katar’a teşekkür’ mitingi yapıldı.



Çalışma ve Ä°skân Bakanı Yusuf Gariz, Meslek Sendikaları BirliÄŸi tarafından Katar'ın Gazze’ye yaptığı ‘maddi ve manevi yardımlara teÅŸekkür’ amacıyla düzenlenen mitingde, Katar'ın Gazze’nin imarı için 400 milyon doların üzerindeki yardım yaptığını söyledi.

Gazze Meslek Sendikaları BirliÄŸi yetkilisi Ä°hab Nahhal ise, "Eski Katar Emiri Hamad bin Halife El Sani'nin Gazze ziyaretiyle, Katar’ın ablukayı kıran ilk ülke oldu" dedi.

Milletvekillerinin de katıldığı mitingde, Katar Emiri Temim bin Hamad El Sani ve babası eski emir Hamad El Sani'nin fotoÄŸrafları taşınırken, "Bütün teÅŸekkürler Katar yöneticileri ve halkı için" ÅŸeklinde ifadelerin yer aldığı, pankart ve dövizler taşındı.

Eski Katar Emiri Hamad El Sani, 2012 yılında Gazze’ye yaptığı ziyarette, bölgenin imarı için yaklaşık 407 milyon dolar yardım yapmıştı.

Katar ayrıca Aralık ayında Filistin hükümetine, Gazze’deki elektrik santralinin çalışmasında kullanılan akaryakıtın vergisini karşılaması için 10 milyon dolar vermiÅŸti.

Gazze'deki Hamas Hükümeti’nin BaÅŸbakanı Ä°smail Heniye, 10 Mart’ta bölgeye olan desteÄŸi nedeniyle eski Katar Emiri Hamad bin Halife El Sani'ye teÅŸekkür etmiÅŸti.

Öte yandan, 4 Mart’ta Mısır’daki bir mahkeme, Hamas’ın ülkedeki tüm faaliyetlerini ‘Müslüman KardeÅŸler’ baÄŸlantısı nedeniyle yasakladı.

Katar da son sönemde Müslüman KardeÅŸler ve Hamas yönetimine verdiÄŸi destek nedeniyle Mısır ve Suudi Arabistan’ın hedefindeki ülke haline geldi.

Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn Katar’daki büyükelçilerini çekme kararı almıştı. Mısır da üç ülkenin aldığı bu kararı desteklediÄŸini duyurdu.

Mısır’daki darbe yönetimi ayrıca geçen hafta Katar vatandaÅŸlarına vize uygulaması baÅŸlattı.

Son adım olarak da Suudi Arabistan Müslüman KardeÅŸler grubunu ‘terör örgütü’ ilan ettiÄŸini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.